Marketingstrategie - Divizion

Vizier bepalen

Samen gaan we op zoek naar antwoord op de vraag: “Wie is jouw ideale klant?”.
Door middel van 4 creatieve trainingssessies bepalen we de doelgroep(en) en leggen we het fundament van jouw marketingstrategie

1. Klanten

Allereerst worden de huidige klanten geanalyseerd. Tijdens deze sessie maken we voortdurend onderscheid tussen klanten die minder opleveren dan ze kosten en klanten waarvan jij er morgen nog een bij wilt hebben. De uitkomst van deze sessie is de basis van de volgende.

Maaketing - Vizier bepalen

2. Kanalen

Daarna bekijken we op welke kanalen en op wat voor momenten jouw klanten actief zijn. Ook tijdens deze trainingssessie maken we gebruik van diverse marketingmodellen, specifieke vraagstellingen en de huidige prestaties van jouw website. Dit helpt om op het juiste moment, het juiste aanbod aan de juiste doelgroep aan te bieden.

3. Behoeften

Eén van de belangrijkste stappen in het formuleren van een goede marketingstrategie is achterhalen waar de pijnpunten en problemen van jouw ideale klant liggen. Tijdens deze sessie proberen we, samen met het projectteam, de onderste steen boven te krijgen. Dit is het verschil tussen falen en slagen.

4. Oplossing

Als laatste pakken we alle resultaten samen en bepalen we wat van jouw aanbod invulling geeft in deze pijnpunten en problemen. Ieder maakbedrijf heeft haar unieke punten, alleen het is de kunst om deze unieke punten te koppelen aan de pijnpunten en problemen van de eindgebruiker. Dit zal je kans van slagen aanzienlijk verhogen.

Marketingstrategie - Winnen

Het resultaat?

Een concrete doelgroepbepaling
De fundering van jouw marketingstrategie
Ontwikkel een heldere 'Marketing-denkwijze'
Een fysieke uitwerking die je kunt delen met de rest van het bedrijf
Meer tijd om je te focussen op het productieproces
Peggy Altman

Een uiterst goede samenwerking. Ik ben tijdens het hele proces bijgestaan en geadviseerd in wat het belangrijkste is voor mijn website. Het resultaat is beter dan ik had gehoopt! Ik ben erg blij dat ik deze opdracht uit handen heb kunnen geven en dat ik ondertussen kan doen waar ik goed in ben.

Marlou Kroot

Samen snel tot een professioneel en prachtig resultaat komen, het is gelukt om dit te realiseren!! Sten heeft mij netjes aan de hand meegenomen in een wereld die voor mij nog nieuw en onduidelijk was. Met de juiste vraagstelling, een oprechte betrokkenheid, en een goed creatief brein heb ik een mooier eindresultaat gekregen dan ik ooit had verwacht. Leg ook hier jouw online succes in handen……en je gaat samen zeker te weten score!

Jim & Alexander Theuws
- FMB Precision Parts

Wij hebben een zeer fijne samenwerking ervaren met Divizion. Ze komen met goede ideeën en hebben een frisse blik. Daarnaast betrekken ze ons zeer nauw bij het eindresultaat en weten ze zich in te leven in onze klanten. Wij zijn zeer tevreden over het professionele eindresultaat. Een aanrader voor iedere ondernemer!

Ruud Tilburgs
- Tilburgs Beton Bergeijk

Een jong bedrijf dat het vak héél goed verstaat! Er zijn altijd fijne en duidelijke afspraken gemaakt. Daarnaast nemen ze de tijd om het bedrijf en het doel van de samenwerking te begrijpen. Dat zorgt ervoor dat wij altijd op één lijn zitten.

Overtuigd en wil je dit toepassen in de praktijk?

Maaketing_Logo_M_1 - kopie